Dit is een demo-winkel. Een geplaatste bestelling deze winkel zal niet worden verwerkt.

Bloedmijt - Veerluizen

Bloedmijt - Veerluizen

Bloedmijt - Veerluizen

Bloedmijten drinken ‘s nachts bloed bij de vogel die daardoor kan vermageren, verzwakken en in het ergste geval zelfs dood kan gaan. De bloedmijten/luizen zitten overdag in naden en kieren van de kooi. Het is daarom heel belangrijk om zowel de vogels als de hokken/kooi te behandelen

Hoe herken je bloedmijt?
Bij een besmetting met bloedluis zijn vogels onrustig, in slechte conditie en kippen krijgen bleke kammen. Als je met een mesje door naden en kieren gaat kun je hier bloed op zien zitten of zwarte puntjes (mijten). Bloedmijten zijn hardnekkig en een grondige aanpak is noodzakelijk om van bloedmijt af te komen.

Enige tips:

•Behandel de vogel met een geschikt product. (wij bieden verschillende producten tegen bloedmijt/luis)

•Behandel het vogelverblijf met een geschikt product. Vooral in de naden en kieren van de kooien houdt de bloedmijt zich overdag op.

•Probeer de naden en kieren in het vogelverblijf zoveel mogelijk te vermijden. Hoe minder naden en kieren des te beter. Afdichten kunt u met kit. Eventueel kan het hok aan de binnenzijde ook wit geverfd worden met kalk, deze zal de luizen/mijten die in kieren/naden zitten verstikken en het is onaantrekkelijk voor luizen/mijten om op een lichte ondergrond te zitten). Gebruik niet giftige verf en kit en voorkom dat vogels giftige dampen inademen

•Vergeet ook niet de zitstokken en andere poreuze materialen enkele keren per week goed schoon te maken.

Veerluizen;

Ook veel voorkomende parasieten zijn luizen die in de veren zitten en irritatie en veerschade veroorzaken. Deze ‘lange veerluis’ is goed met blote oog zichtbaar; donkere streepjes op de staart en vleugelveren van ongeveer 2-3 mm lang. De luizen kruipen meestal snel weg omdat de meeste luizen lichtschuw zijn.
Onderliggende problemen liggen vaak aan de basis, zoals coccidiose en wormen. Ook slechte huisvesting en of voeding zijn oorzaken.

Ziekteverschijnselen: achteruitgang van de conditie, veeruitval, aangetaste veren.

•Behandel de vogel met een geschikt product, nabehandeling is nodig om ook de uit de eitjes gekomen nieuwe generatie te bestrijden. (wij bieden verschillende producten tegen veerluizen)

•Behandel het vogelverblijf met een geschikt product b.v Dettol of Halamid